Снимка БулфотоМинистърът на образованието зарадва ученици и учители с това, което

...
Снимка БулфотоМинистърът на образованието зарадва ученици и учители с това, което
Коментари Харесай

Министър Денков: Пращаме 30 000 ученици и учители безплатно на море

Снимка Булфото

Министърът на образованието зарадва възпитаници и учители с това, което разгласи. " Моя съществена грижа е да минимизирам резултатите на пандемията върху учителите и учениците. Това значи, че ще дадем на 30 хиляди възпитаници – главно, само че и на учители, да посетят по избран ред туристически места и хотели. Това ще стане посредством туроператорите. Така в продължение на една седмица те ще летуват гратис и в това време ще се помогне на туристическия бизнес ". Това съобщи служебният министър на образованието Николай Денков.

„ От страна на учебните заведения всичко е непринудено. Всяко учебно заведение ще може да изпрати до 70 деца. Пуснали сме питане към този момент до РИО-тата за предварителна настройка към тази мярка. След това ще се даде опция за кандидатстване. Средствата ще се отпускат на учебните заведения, които ще подписват контракти с туроператорите ", допълни той.

По думите му се чака към средата на юли да бъдат подписани първите контракти. „ Ще има първа вълна на кандидатстване. Ако плануваните средства не бъдат изразходвани, ще обявим и нова. Процесът ще продължи до 15 септември ”, изясни Николай Денков.

„ Програмата в действителност е с доста сериозен приоритет и има доста сериозен обществен резултат, защото освен децата ще имат опция да отдъхнат от тази епидемиологична обстановка, само че тя е ориентирана и към подкрепяне на туристическия бранш ”, каза служебният министър на туризма Стела Балтова.

„ От страна на бизнес единиците в туристическия бранш ще бъдат готови туристически пакети и децата ще могат както да бъдат придвижвани и застраховани до местата за настаняване, ще бъде поето и тяхното изхранване. Ще има и доста забавни стратегии за децата. Те ще бъдат свързани с арт действия, образование по национални танци, посещаване на музеи и други. Това ще има и стратегически резултат върху развиването им ”, посочи още тя.

И добави: „ От тази стратегия ще имат изгода всички съставни елементи на бранша ”.

„ Работим интензивно, с цел да се направи стратегия за възобновяване на бизнеса ", съобщи служебният министър на финансите Асен Василев.

„ Още преди да влезем ние като държавно управление е стартирано да се дърпа от пера, които не са планувани за тази цел ", сподели още той.

„ Структурно бюджетът към началото на май към този момент има съществени проблеми и би трябвало да се дърпат пари от разнородни места, с цел да се покриват потребностите на бизнеса, опазването на здравето и подпомагането на пенсионерите ”, добави Василев.

„ Това, което успяхме да създадем, е да намерим буфери по другите министерства, тъй че да се понижат разноските главно за личен състав на министерствата, с които да се подкрепи мярката на пенсионерите за идващите месеци. Работим интензивно и търсим запаси за това ”, посочи той.

" Подпомагаме бизнесите да проработят ритмично. Бизнесите, които разчитат на туристи от чужбина са най-силно наранени поради към момента неуточнените правила за влизане в страната ", съобщи още министър Василев, написа nova.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР